– I USA er det ulovlig å diskriminere studenter på grunn av rase og opprinnelse, det er uakseptabelt at det samme universitetet tillater slik diskriminering i Israel, understreker Nesiah.
Et annet viktig krav er at universitetsstyrte investeringsfond trekker seg fra våpenproduksjon og fra investeringer som kan knyttes til den israelske okkupasjonen av Gaza.
– De fondene som investerer i våpenproduksjon, er de samme som brukes til å pensjonen min – når den tid kommer, understreker Nesiah, som også er kritisk til det hun opplever som en stadig sterkere tendens til å styre universitetet som om det var en vanlig bedrift.
– Ledelsen forsøker å bygge opp merkevaren «NYU», og de er mer opptatt av image enn av akademisk innhold. Samtidig må de også ta hensyn til hva donorene mener, forklarer hun.
Nesiah er enig i studentenes krav og har deltatt aktivt i protestene. Samtidig forteller hun at mange universitetsansatte som er mer tilbakeholdne med å stille seg bak de faktiske kravene, likevel støtter studentenes rett til å protestere.
– Mange av de ansatte bor på universitetsområdet. Hvis det samler seg mye politi rundt teltleiren på kvelden, har mange av dem gått ned på gaten for å beskytte studentene sine og vise at de støtter deres rett til å demonstrere, sier Nesiah.