fbpx
Jobbintervjuet

Ingen nåtid uten fortid

Med oppgaver som strekker seg fra politikk og samfunnsutvikling til eventplanlegging og TikTok, har Julie Lovise Green Holten aldri en kjedelig dag på kontoret.

Julie Holten

Julie Lovise Green Holten er historiker og rådgiver i den liberale tankesmien Civita. Foto: Asker kommune

Fakta:

Navn: Julie Lovise Green Holten
Alder: 28 år
Utdannelse: Master i historie fra Universitet i Oslo
Stillingstittel: Rådgiver
Arbeidssted: Tankesmien Civita
Nøkkelkvalifikasjoner: Syv års erfaring som kommunestyrerepresentant, flere ulike verv i Unge Høyre og Høyre

En typisk arbeidsdag for Holten starter med at hun møter på kontoret hos den liberale tankesmien Civita rundt klokken 09:00 – 09:30.

– Ifølge kollegaene mine har jeg et noe liberalt syn på kjernetid, informerer hun.

Mye av dagen går med til research til notatet hun for tiden arbeider med, som skal publiseres på Civitas nettside. I tillegg preges en vanlig arbeidsdag av diskusjoner med kollegaer om alt fra den aktuelle politiske situasjonen, til historiske og filosofiske temaer.  For en som er vant til individuelle studier og stillheten fra lesesalen, er det en overgang å være omgitt av kollegaer og aktive diskusjoner gjennom dagen.

– Det må jeg innrømme har vært litt krevende, forteller Holten.

Det er også plass til mer praktiske arbeidsoppgaver i en tenketank.

– Vi liker å si at Civita ikke bare er en tankesmie, men også et eventbyrå. Denne høsten arrangerte vi for eksempel konferansen til Mont Pelerin Society. Det er sjeldent det går en uke uten et frokost-  eller kveldsarrangement som krever en del forberedelser. Jeg hjelper også ofte til med å poste saker i sosiale medier, og det siste nå er at jeg er ansvarlig for Civitas TikTok-konto, opplyser Holten.

Gode erfaringer og historisk baggasje

Jobben i Civita fikk hun etter å ha tatt kontakt med kommunikasjonssjefen for å høre om de hadde en ledig stilling. Selv om hun absolutt drar nytte av utdannelsen og erfaringer gjort underveis i studieløpet, sier Holten at er det ikke et «must» å ha en lang utdannelse for å kunne håndtere arbeidsoppgavene. Politisk erfaring kommer også godt med.

– Så lenge du er god til å skrive og deler de grunnleggende verdiene til tankesmien, har du forutsetninger for å kunne løse arbeidsoppgavene. Likevel har jeg fått bruk for både studieteknikker fra skolen, erfaringer fra Riksarkivet under arbeidet med masteroppgaven, og ikke minst alt jeg har lært gjennom omtrent 12 år i ungdomspolitikken.

Holten er klar på at samfunnet har bruk for samfunnsvitere, deriblant historikere som henne selv.

– Historie er, og har alltid vært, et fag der leseren skal lære av fortiden. Kunnskap om og forståelse for fortiden, er grunnleggende ferdigheter for å kunne forstå nåtiden, og i noen tilfeller for å unngå at historien gjentar seg, forklarer hun.

Å få bruke ferdighetene sine nettopp hos Civita, er Holten svært fornøyd med. Noe av det beste er friheten arbeidsplassen gir henne.

– Jeg får jobbe med det jeg vil, det er ingen som legger begrensninger på hva vi i Civita kan skrive om. Det er også mange flinke folk som jobber i tankesmien som jeg er så heldig å få muligheten til å lære av. Det er aldri en kjedelig dag på kontoret!