fbpx
Nyheter

Tips til miljøvennlige julegaver

I 2021 kjøper mange det de trenger selv, så hvordan skille seg ut og gi ekstra fine julegaver? Lag julegavene selv!

En hjemmelaget julegave er miljøvennlig og bidrar samtidig til at lommeboken ikke går tom. I følge Klarna har det vært en økning i interessen for bærekraftig shopping under pandemien.

Spiselige julegaver
Å lage en personlig gave som småkaker eller bakst gjør at gaven får et personlig preg og smaker mye bedre enn en kake kjøpt på butikken. Eksempler på spiselige gaver kan være karameller, brente mandler eller peppermyntegodis. Du kan f.eks. pynte pepperkaker og legge kakene i en fin boks du har fra før av. En rød sløyfe gir en julesignatur på gaven!

Pynting av småkaker

Spiselige gaver i form av karameller, småkaker eller annet snadder faller ofte i smak! Foto: Pixabay

Brukte gaver

Fikk du en vase i fjor som ikke passer din stil? Eller har du noen ubrukte tepper du angrer på at du kjøpte? Kan tingene glede noen andre? Gi de flotte tingene videre som en julegave.

Har du en gammel kurv du ikke bruker lenger? Fyll kurven med hjemmelaget mat, og noe godt å drikke. Hjemmelaget eplemos, boller og et koselig kort er en perfekt gave som gir ekstra julehygge i julen.

Her kan du kjøpe brukt, og kanskje finner du noe du kan gi i en julegave:

Klær i bruktbutikk

Bruktbutikker er et miljøvennlig alternativ, enten du ser etter klær, bøker, leker, elektronikk eller andre spennende julegaver. Foto: Cottonbro/Pexels

Lag din egen signatur på innpakningen

Om du vil skille deg ekstra ut, så ikke kjøp julepapir som alle andre. Lag ditt egen innpakningspapir. Om du for eksempel leser en studentavis eller et magasin, så kan du bruke papiret som innpakningspapir. Gaven får et spennende inntrykk, med både bilder og tekst fra en avis du leser og som kanskje skal kastes uansett.