Hofstad peker på at de som protesterer har en lavere tillit til myndighetene. At de føler seg lite sett og anerkjent av politikerne er en utvikling hun synes man skal ta på alvor.
– Det har delvis å gjøre med at de har et alternativt syn, men også med at de føler det er vanskelig å komme i inngrep med prosessene og å få kunnskap som de kan bygge på i sin argumentasjon, sier hun.
Hvis man skal få til en rettferdig klimaomstilling, er det viktig å lage prosesser som også inkluderer de som vanligvis ikke tas med i diskursen rundt det å lage politikk.
– Man må ha med ikke bare ja-stemmene, men også nei-stemmene. Da kan man unngå at nei-stemmene bare “treffes” av løsninger, sier hun.
For å lykkes med klimaomstillingene, synes hun også det er viktig at det forskes på begge sider av spekteret. Det er det likevel ikke så ofte at man gjør.
– Folk er mye mer mangefasetterte når man snakker med dem, enn det framstår når man ser dem på avstand. Vi burde ikke lage bilder av folk sine meninger uten å forske ordentlig på det, mener hun.